Gynaecologie

Veel vrouwen hebben klachten waarvan ze niet weten dat er een therapie voor bestaat. Denk hierbij aan menstruatiepijn, urineverlies, klachten na een bevalling, pijn bij het vrijen, verzakkingen van blaas of baarmoeder en vruchtbaarheidsproblemen. Osteopathie kan dit soort klachten bij vrouwen verbeteren en in veel gevallen verhelpen. Annabel van Osteopathie Praktijk Life is Motion in Son en Breugel en Eindhoven is gespecialiseerd in gynaecologische osteopathie.

Ik ben een van de weinige osteopaten die inwendig (zowel vaginaal als rectaal) behandelt. Ik heb hiervoor een postgraduaat gevolgd met een theoretisch en een praktijkdeel. Pijnklachten door littekens na hechtingen of verklevingen in de onderbuik of de bekkenbodem zijn van de buitenkant vaak niet volledig op te lossen.

Als ik denk dat een inwendige behandeling nodig is, bespreek ik dat eerst met je. Soms moeten vrouwen een drempel over, dat begrijp ik en daarom nemen we hier uitgebreid de tijd voor. Je lichaam is en blijft ten allen tijde van jou. Wat jij niet wilt, gebeurt in onze praktijk niet. Voorafgaand aan een inwendig onderzoek/behandeling vraag ik je hiervoor schriftelijk toestemming. Dat zijn we verplicht vanuit de richtlijnen van onze vakgroep.

Een consult osteopathie voor gynaecologische klachten duurt altijd 45 minuten. Een dergelijke behandeling gaat langzaam en met groot respect voor jou als cliënt. Om dit te kunnen waarborgen, plannen we hier genoeg tijd voor in.

Wij zijn gespecialiseerd in gynaecologische osteopathie.

Lukt zwanger worden niet?

Wist je dat jouw baarmoedermond soepel moet kunnen bewegen om zwanger te worden? Een baarmoedermond die niet voldoende beweegt, zal minder makkelijk sperma opvangen en de kans op een zwangerschap flink verkleinen. Ook verklevingen rondom de baarmoeder en darmen kunnen de kans om zwanger te worden verlagen. Door toepassing van specifieke technieken zijn we in staat om de beweging van de baarmoeder en de baarmoedermond te verbeteren.

Stuitklachten en aanhoudende onderrugklachten

Kortbij ons stuitje (staartbeen) zit een belangrijk knooppunt van zenuwen. Ben je ooit hard op je stuitje gevallen dan kan dat na jaren nog klachten geven in de bekkenbodem en onderrug. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen hier last van hebben! Een rectaal touché is iets waar niemand naar uit kijkt, maar de resultaten zijn vaak verbluffend.

Veelvoorkomende gynaecologische klachten bij vrouwen zijn:

  • bekkenpijn
  • bekkeninstabiliteit
  • endometriose
  • incontinentie (urineverlies)
  • menstruatieklachten zoals extreme pijn en extreem bloedverlies
  • pijn tijdens het vrijen
  • pijnklachten door een bevalling of zwangerschap
  • vruchtbaarheidsproblemen