Baby’s en kinderen

Baby’s maken in een korte periode enorme ontwikkelingen door, ze groeien snel en leren in hoog tempo nieuwe vaardigheden. Een complexe zwangerschap of moeizame bevalling kan invloed hebben op de ontwikkeling en het welzijn van een kind. Een stuitligging, vacuümverlossing en keizersnede kunnen bijvoorbeeld leiden tot een voorkeurshouding, extreem huilen of overstrekken.

Peuters en kleuters kunnen klachten ontwikkelen na een val of ziekte. Ook voor pijnklachten bij kinderen geldt dat osteopathie een verschil kan maken. Rondlopen met pijn is vervelend, zeker als je nog jong bent. Alle collega’s van Life Is Motion zijn gespecialiseerd in het behandelen van baby’s en kinderen.

Hoe behandelen we kinderen?

Net als bij volwassenen start het consult met een uitgebreid vraaggesprek. We bespreken de klachten van jouw kind, de groei, ontwikkeling, eventuele ziektes, operaties, enzovoort. We betrekken peuters en oudere kinderen actief bij dit gesprek.

Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Baby’s dragen hierbij een luier en hun romper, oudere kinderen ondergoed. Ouders blijven tijdens de behandeling vlakbij hun kind. De manier van onderzoeken en de houding waarin we werken wordt aangepast aan het kind. Een kind is immers geen kleine volwassene.

Tijdens de behandeling werken we met onze handen. Met zachte en veilige technieken creëren we ontspanning in de weefsels die kampen met bewegingsverlies.

Kom je met een baby? Breng dan een voeding, speentje of knuffel(doekje) mee.
Kom je met een ouder kindje? De favoriete knuffel is natuurlijk altijd welkom om er op de behandelbank bij te komen liggen!

Heeft jouw kind last van reflux, huilt het veel,
kampt het met oorpijn of hoofdpijn?

Bij Praktijk voor Osteopathie Life is Motion in Son en Breugel en Eindhoven helpen we baby’s onder andere bij onderstaande klachten:

Afgevlakte schedel, Voorkeurshouding, Darmkrampjes, Extreem huilen,  Overstrekken, Reflux, Problemen met drinken aan de borst of fles, Diarree Obstipatie, Keel-, neus- en oorproblemen, Slaapproblemen

Met Osteopathie kunnen we oudere kinderen helpen bij klachten zoals:

Astma, Buikpijn, Bedplassen, Concentratieproblemen, Eczeem, Groeipijn,  Hoofdpijn, Keel-, neus- en oorproblemen, Leer- en gedragsproblemen, Motorische ontwikkelingsproblemen, Obstipatie, Oorpijn, Scoliose, Slecht slapen