Osteopathie en COVID 19

Regelmatig krijgen we de vraag of osteopathie iets kan betekenen in het herstelproces na een COVID-19 besmetting. Een eerlijk antwoord kunnen we hier helaas niet op geven. Onderzoeken zijn gaande en we kunnen vanuit de huidige onderzoeksgegevens wereldwijd nog te weinig concluderen.

Algemeen genomen weten we vanuit wetenschappelijk onderzoek dat complementaire en alternatieve geneeswijzen, naast het klassieke circuit, positief kunnen bijdragen aan de verbetering van je weerstand.

Toch zien we in de praktijk met toenemende mate post-COVID patiënten. De ene cliënt heeft meer restklachten dan de ander. Door het mobiliseren van o.a. de ribben, de mobiliteit te stimuleren van vliezen tussen de longlobben, het verbeteren van de mobiliteit van het middenrif en de gehele wervelkolom kunnen we de revalidatie door de fysiotherapeut goed ondersteunen. Doordat we met osteopathie het lichaam meer in balans brengen, heeft dit bij veel patiënten een positief effect op ontspanning en daarmee ook vaak op de nachtrust. Een goede nachtrust is immers cruciaal in een goed herstel. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om naar je voedingspatroon te kijken en voldoende te bewegen!

Meer weten? Of naar aanleiding van dit blog nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Wat u misschien ook leuk vindt

Zadelpijn, maar dan anders

Zadelpijn, maar dan anders

Nee, ik ben geen wielren-expert. Ik zal er ook nooit een worden 😉. Dit blog gaat over zadelpijn vanuit een heel andere hoek. Blablabla Enkele weken geleden ontmoette ik een...

Reactie op een whiplash

Reactie op een whiplash

Een whiplash, we kennen de term allemaal wel. Vaak het gevolg van een kop-staartbotsing. Klassiek geneeskundig wordt uiteraard eerst gekeken naar aantoonbaar letsel: botbreuken,...