Zadelpijn, maar dan anders

Nee, ik ben geen wielren-expert. Ik zal er ook nooit een worden 😉. Dit blog gaat over zadelpijn vanuit een heel andere hoek. Blablabla

Enkele weken geleden ontmoette ik een cliënte die net bevallen was van haar eerste kindje, op aanraden van een vriendin kwam ze bij mij terecht. Ze vertelde dat de bevalling nogal pittig geweest was en dat de verloskundige een knip had moeten zetten om haar kindje te helpen geboren te worden. Na de bevalling is dit litteken natuurlijk gehecht. Inmiddels is haar kindje 5 maanden, maar ze kampt nog steeds met pijn in dit gebied. Vooral als ze op de fiets zat. Ze kon de druk van het zadel niet hebben in dat gebied. Ze vertelde dat ze de verloskundige had gevraagd er naar te kijken, maar die kon niets bijzonders zien. Toen ik doorvroeg, bleek dat ze ook pijnklachten had bij gemeenschap. Dat vond ze erg moeilijk. Van haar vriendin had ze gehoord dat ik haar van deze pijn af had kunnen helpen, dus vestigde ze haar hoop op mij.

Dat legt de lat meteen hoog! Ik kan helaas niet iedereen helpen, maar ga er altijd 200% voor om het maximaal haalbare te kunnen bereiken. We startten de behandeling. Zowel uitwendig als inwendig. Dat laatste was een hele stap, waarvoor ik alle begrip heb. Ik neem er dan ook altijd ruim de tijd voor als ik deze behandelmethode inzet.

Na drie behandelingen was deze dame klachtenvrij! Geen zadelpijn meer en ook gemeenschap hebben was weer pijnloos. Ze was zo blij! En ik voor haar. Hier doe je het toch voor??!!

Wat u misschien ook leuk vindt

Osteopathie en COVID 19

Osteopathie en COVID 19

Regelmatig krijgen we de vraag of osteopathie iets kan betekenen in het herstelproces na een COVID-19 besmetting. Een eerlijk antwoord kunnen we hier helaas niet op geven....

Reactie op een whiplash

Reactie op een whiplash

Een whiplash, we kennen de term allemaal wel. Vaak het gevolg van een kop-staartbotsing. Klassiek geneeskundig wordt uiteraard eerst gekeken naar aantoonbaar letsel: botbreuken,...